Ordførere mot vindkraft forener seg

Felles opprop mot vindkraft uten kommunal styring.

Publisert

40 ordførere fra kommuner over hele landet har så langt signert et felles opprop mot videre planlegging av vindkraft i kommuner uten kommunal styring.

Ordførerne mener at prosjekterte vindkraftutbygginger må stanses og konsesjoner må avslås der hvor kommunen selv har sagt nei til utbygging, skriver Klassekampen. Det er ordfører i Lyngdal, Jan Kristensen (H) som har fått med seg 39 andre ordførere i et felles opprop. Fram til fristen i midten av juni regner han med at mange flere ordførere vil signere.

I oppropet ber ordførere om at demokratisk fattede vedtak blir respektert og de krever at «statsråden umiddelbart griper inn og stopper all videre planlegging av nye vindkraftprosjekt i våre områder».

Klassekampen har tidligere kartlagt at nesten alle kommunene innenfor forslaget til nasjonal ramme for vindkraft på land sier nei til vindkraft i egen kommune. Ordførere ønsker at vindkraftsakene overføres fra energiloven til plan- og bygningsloven som gir kommunene større innflytelse over prosjektene.

(©NTB)