Lillestrøm  20170428.Havarikommisjonens foreløpige rapport om Turøy-ulykken. Her ligger deler av helikoptervraket etter Turøy-ulykken, på havarikommisjonen sine lokaler på Kjeller.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Lillestrøm 20170428.Havarikommisjonens foreløpige rapport om Turøy-ulykken. Her ligger deler av helikoptervraket etter Turøy-ulykken, på havarikommisjonen sine lokaler på Kjeller.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Airbus uenig med kommisjonen om Turøy-rapport

Publisert

Airbus er uenig med Havarikommisjonen når det gjelder rapporten etter Turøy-ulykken, og helikopterprodusenten kan fremme dissens, ifølge Teknisk Ukeblad.

Den endelige rapporten fra kommisjonen legges fram i Bergen torsdag ettermiddag.

Uenigheten dreier seg ifølge Teknisk Ukeblad om detaljene i hvordan sprekken fikk vokse til å være et brudd som igjen førte til girbokshavari og at hovedrotoren løsnet.

Airbus ønsker ikke å kommentere saken før rapporten er offentliggjort, men etter det bransjebladet kjenner til, var det så sent som onsdag interne drøftinger om hvorvidt selskapet skal fremme en form for dissens.

Tolv menn og en kvinne omkom i helikopterulykken ved Turøy nordvest for Sotra i Hordaland 29. april 2016. Helikopteret var på vei fra oljeplattformen Gullfaks B i Nordsjøen til Bergen lufthavn da det styrtet.

Rapporten var planlagt offentliggjort på toårsdagen for ulykken, men dette ble utsatt fordi mange kommentarer og innsigelser medførte en ny høring med frist i juni, skriver Teknisk Ukeblad.

(©NTB)