Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Skatteadvokat tilkjent millioner i erstatning i kjølvannet av Transocean-saken

– Vi er fornøyd med resultatet.

Publisert

Skatteadvokat Sverre Eilifssøn Koch er tilkjent sju millioner i erstatning etter å ha vunnet over staten i Borgarting lagmannsrett.

Borgarting lagmannsrett har forkastet statens anke i erstatningssaken Koch anla mot staten etter at han ble frifunnet i Transocean-saken.

I den ferske dommen har lagmannsretten i likhet med Oslo tingrett kommet fram til at staten må dømmes for uberettiget straffeforfølgelse av den tidligere partneren og skatterådgiveren i advokatfirmaet Thommesen.

Kravet til Sveko Invest, som er firmaet til Koch, utgjorde rundt 4,9 millioner kroner, mens kravet til Koch var rundt 481.000 kroner. I tillegg kommer såkalte avsavnsrenter på 179.032 kroner.

Staten er i tillegg dømt til å betale 350.000 kroner i sakskostnader i lagmannsretten og rundt 1,08 millioner kroner i tingretten, ifølge E24. Det betyr at Kock er tilkjent rundt sju millioner kroner.

– Vi er fornøyd med resultatet. Det er bra vi fikk slått fast resultatet, sier advokat Anders Brosveet, som er Kochs advokat, til nettstedet.

Transocean-saken er blitt omtalt som norgeshistoriens største skattesak. Tre tiltalte skatterådgivere og to Transocean-selskaper ble blankt frifunnet da Oslo tingrett i 2014 avsa dom i gigantsaken mot riggselskapet Transocean. Dagen før saken skulle opp for Borgarting lagmannsrett i 2016, valgte Økokrim å trekke anken. Da hadde det gått elleve år siden Økokrim begynte å etterforske den.

(©NTB)