Nordsjen 20200107. 
Offisiell pning av Johan Sverdrupfeltet i Nordsjen. Sylvi Listhaug ankommer Johan Sverdrup for  merkere pningen.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Nordsjen 20200107. Offisiell pning av Johan Sverdrupfeltet i Nordsjen. Sylvi Listhaug ankommer Johan Sverdrup for merkere pningen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Oljebransjen venter spent på nye letelisenser

- TFO er usedvanlig viktig.

Publisert Sist oppdatert

Et nytt knippe med letelisenser kan være i vente tirsdag ettermiddag.

Klokka 13.15 tirsdag går olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp) opp på podiet på Oljeindustripolitisk seminar i Sandefjord.

Der er det store forventninger til at hun vil presentere tildelingene i årets TFO-runde, slik hennes forgjengere har hatt tradisjon for å gjøre de siste årene.

TFO er usedvanlig viktig fordi det er på den måten man får tilgang til nytt areal for sitt selskap

Tommy Hansen

– Dette er mange av våre selskaper spente på. TFO er usedvanlig viktig fordi det er på den måten man får tilgang til nytt areal for sitt selskap, sier næringspolitisk direktør Tommy Hansen i Norsk olje og gass til NTB.

TFO står for tildeling i forhåndsdefinerte områder. Hansen beskriver det som en «resirkulering» av områder som allerede er åpnet for olje- og gassvirksomhet. De utlyste blokkene ligger i områder nær planlagt og eksisterende infrastruktur, og som er velkjente etter flere år med letevirksomhet.

Åpning av helt nye leteområder er derimot lagt på is i påvente av den nye forvaltningsplanen for Barentshavet, som skal legges fram senere i år.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS