Foto: Redningsselskapet / NTB scanpix
Foto: Redningsselskapet / NTB scanpix

Brannen på oljetankeren Dubai Harmony er slokket

Brannen på oljetankeren Dubai Harmony er slokket, ifølge NRK. Skipet ligger til kai ved Stureterminalen i Hordaland. 80 personer ble evakuert fra terminalen.

Publisert

Brannmannskaper bekrefter til NRK klokken 13.09 at brannen er slokket.

– Nå har vi akkurat fått inn at brannen er meldt slukket. De fortsetter kjøling på stedet, sier vaktkommandør Håkon Myking i 110-sentralen Hordaland.

Fortsatt er det ferdselsforbud for båter rundt Stureterminalen.

– Det er ferdselsforbud en nautisk mil utenfor terminalen, samt flyforbudssone inntil 3.000 meter over terminalområdet, opplyser Vest politidistrikt.

Evakuering

De første meldingene om brannen kom klokken 10.59. Det ble meldt om røykutvikling fra maskinrommet på skipet. Trolig er ingen skadd i brannen.

23 personer om bord bisto i slokkearbeidet.

Stureterminalen, som ligger i Øygarden i Hordaland, ble evakuert som følge av brannen. 80 personer ble evakuert fra Stureterminalen som følge av brannen.

22 personer med beredskapsoppgaver ble igjen, ifølge Equinor.

Eksplosjonsfare

Det ble også opprettet en sikkerhetssone på 500 meter rundt terminalen blant annet som følge av oljeholdig røyk fra skipet.

– Det er et stort farepotensial når det er brann om bord i en oljetanker, og det er alltid en grad av eksplosjonsfare. Det er bakgrunnen for evakueringen på Stureterminalen, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.