Strømmen delvis tilbake i Texas – men uværet er ikke over

Folk har nå begynt få igjen strømmen i Texas etter flere dager med strømbrudd som følge av ekstremkulde og snøfall.

Publisert

Folk har nå begynt få igjen strømmen i Texas etter flere dager med strømbrudd som følge av ekstremkulde og snøfall. Nå beveger uværet seg mot østkysten i USA.

Ekstremkulden beveger seg nå bort fra sørstatene, men mange er fremdeles rammet av vannproblemer, matmangel og kalde temperaturer fremover.

Vinterværet med uvanlig streng kulde og kraftig snøvær som i flere dager har herjet Texas, Arkansas og Mississippi, er nå på vei østover.

Forsinker vaksinasjoner

Det har begynt å snø kraftig i New York, som foreløpig har ført til 200 kansellerte flygninger og forsinket åpningen av to vaksinasjonssteder.

USAs værtjeneste NWS varsler at snøværet og kulda i dagene som kommer vil ramme så langt øst som Maryland og Pennsylvania.

Midtvesten og Mississippi-dalen kan vente temperaturer helt ned i 20 til 30 grader under normalen fram mot lørdag, mens kulda holder seg i Texas. I Little Rock i Arkansas er det en halv meter snø på bakken.

Flere dødsfall

I Texas har opptil 3 millioner husstander vært rammet av strømbruddet. Sju millioner mennesker i det sørlige USA har måttet takle frosne og sprukne vannrør og fått beskjed om å koke vannet.

En mann i Houston sier til nyhetsbyrået AFP at han søkte ly og tilbrakte natten i en kirke. Delstaten, som ikke er vant til så lave temperaturer, har opprettet rundt 300 varmesentre folk kan gå til.

Hittil er det meldt om minst 30 dødsfall i forbindelse med uværet, noen i bilulykker på isete veier, andre som følge av kullosforgiftning under forsøk på å holde varmen med gasskomfyrer og ovner.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS