Nordsjøen  20170213.Edvard Grieg-plattformen er naboen til Ivar Aasen-plattformen som ligger mellom Sørlige Vikinggraben og Utsirahøyden i Nordsjøen, omlag 175 km vest for Karmøy.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Nordsjøen 20170213.Edvard Grieg-plattformen er naboen til Ivar Aasen-plattformen som ligger mellom Sørlige Vikinggraben og Utsirahøyden i Nordsjøen, omlag 175 km vest for Karmøy.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ytterligere flere hundre tas ut i streik på norsk sokkel

Publisert

Ytterligere 881 offshorearbeidere tas ut i streik etter at Safe og Rederiforbundet ikke kom nærmere noen enighet søndag. Dermed streiker 1.550 arbeidere.

Det melder Sysla søndag kveld.

Safe hadde på forhånd varslet at streiken ville bli trappet opp ved midnatt søndag om ikke partene i konflikten kom til enighet.

Overfor Sysla bekrefter begge parter at de ikke har kommet nærmere noen løsning, og at streiken følgelig trappes opp.

De første 669 offshorearbeiderne ble tatt ut i streik natt til tirsdag. Jakob Korsgaard, som leder forhandlingene på vegne av Rederiforbundet, opplyser at det ikke har vært kontakt mellom partene siden da.

Med opptrappingen søndag rammes ytterligere 20 installasjoner. Fra før av var ni installasjoner rammet.

Konflikten står om lønn og pensjon. Safe mener Rederiforbundet vil svekke en gavepensjonsordning riggarbeiderne har i dag, og at de har hatt dårligere lønnsutvikling enn andre oljearbeidere.

(©NTB)