Troll A platform
Troll A platform

Agnete Johnsgaard-Lewis ny sjef i Norske Shell

Agnete Johnsgaard-Lewis kommer tilbake til hjemlandet etter å ha jobbet for oljeselskapet globalt.

Publisert Sist oppdatert

Shell i Norge har fått ny sjef. Agnete Johnsgaard-Lewis kommer tilbake til hjemlandet etter å ha jobbet for oljeselskapet globalt.

Johnsgaard-Lewis, som opprinnelig er fra Jessheim, har ledet forbedringsprogrammer i Brasil og hatt ansvar for teknologiutvikling og digitalisering i den globale dypvannsporteføljen, som styres fra Houston, skriver Shell Norge i en pressemelding. Hun tar over som administrerende direktør etter Rich Denny.

Agnete Johnsgaard-Lewis blir ny sjef for Shell Norge.
Agnete Johnsgaard-Lewis blir ny sjef for Shell Norge.

– Vi skal drive våre operasjoner trygt og bærekraftig, og forvalte våre langsiktige posisjoner i Ormen Lange og Troll på beste måte. I tillegg ønsker vi å fornye vår portefølje i Norge. Olje og gass kommer til å være vår hovedvirksomhet i lang tid, men vi vil også være en partner for Norge i utviklingen av fornybar energiproduksjon og CCS (karbonfangst- og lagring, red.anm.), sier Johnsgaard-Lewis.

Shell Norge opplyser at de også har fått ny styreleder i løpet av sommeren, nemlig Tom Melbye Eide, som er juridisk direktør for Shells globale oppstrømsvirksomhet.

(©NTB)