Kjøper Schlumbergers seismikkvirksomhet

Publisert

Et selskap eid av norske Rasmussengruppen og GC Rieber Shipping blar opp fem milliarder kroner for seismikkvirksomheten til Schlumberger.

Et halvt år etter at Schlumberger sa at seismikkinnhenting var den eneste delen av selskapet som ikke tjente nok penger, blir denne delen av oljeservicegigantens virksomhet kjøpt opp av norske Shearwater Geoservices, skriver Dagens Næringsliv.

Rieber og Rasmussengruppen eier 50 prosent hver av Shearwater, som må ut med 600 millioner dollar – rundt 5 milliarder kroner – for oppkjøpet. Avtalen skal finansieres ved at Shearwater henter 325 millioner dollar gjennom en rettet emisjon.

– Dette vil gjøre Shearwater til en ledende global og teknologisk drevet fullservicetilbyder av marine geofysiske tjenester med en sterk finansiell plattform, sier administrerende direktør Christian Berg i GC Rieber Shipping i en melding. Når avtalen er gjennomført vil Shearwater ha rundt 600 ansatte og en flåte på 14 seismikkskip.

Allerede i januar sa Schlumberger-sjef Paal Kibsgaard at selskapet hadde «tatt den vanskelige beslutningen om å gå ut av marin- og landseismikkinnhenting» fordi denne delen av virksomheten ikke oppfylte selskapets lønnsomhetskrav.

(©NTB)