Foto: Anders Lie Brenna, enerWE
Foto: Anders Lie Brenna, enerWE

Solberg: Listhaug vil tilføre realisme til oljedebatten

– Hun vil være i stand til å løfte debatten og diskusjonen rundt hvor viktig olje- og gassnæringene er framover.

Publisert

Som olje- og energiminister vil Sylvi Listhaug (Frp) både løfte og tilføre realisme til debatten om olje og gass, mener statsminister Erna Solberg (H).

Uttalelsen kom på spørsmål om hvilke egenskaper Listhaug har for å håndtere en delikat sak som spørsmålet om hvor iskanten skal gå.

Hun vil være i stand til å løfte debatten og diskusjonen rundt hvor viktig olje- og gassnæringene er framover, hvordan velferden skal bygges, alle de temaene som også må løftes i de debattene som er viktige for å få kanskje litt mer realisme inn i avveiningen av olje og gass og andre utslipp

Erna Solberg

– Hun vil være i stand til å løfte debatten og diskusjonen rundt hvor viktig olje- og gassnæringene er framover, hvordan velferden skal bygges, alle de temaene som også må løftes i de debattene som er viktige for å få kanskje litt mer realisme inn i avveiningen av olje og gass og andre utslipp, sa Solberg til NTB onsdag ettermiddag.

I regjeringsplattformen står det at regjeringen vil «fastslå definisjonen av iskanten i forbindelse med revidering av forvaltningsplanen for Barentshavet og havområdene utenfor Lofoten, og i lys av anbefalinger fra Faglig forum».

På spørsmål om hvorvidt ikke Listhaug som olje- og energiminister provoserer deler av Venstre og KrF, svarte Solberg:

– Nei, altså, Sylvi Listhaug er i regjering, hun gjør en god innsats, og jeg tror de fleste som sitter i regjering vet at de kan samarbeide godt med henne, sa statsministeren.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS