Solberg: Et ønske fra Frp å ha begge nestlederne i regjering

Statsminister Erna Solberg (H) sier statsrådsskiftene kommer etter ønske fra Fremskrittspartiet.

Publisert Sist oppdatert

Under en pressekonferanse onsdag ettermiddag takket statsministeren nylig avgått statsråd Kjell Børge Freiberg for samarbeidet og for innsatsen i regjeringen, og Sylvi Listhaug for innsatsen som eldre- og folkehelseminister.

Solberg sier at regjeringsendringene ikke først og fremst skjer for å skape entusiasme.

Bakgrunnen for dette skiftet er også et ønske fra Fremskrittspartiet om å ha to av sine nestledere i regjering for å sitte tett på

Erna Solberg

– Bakgrunnen for dette skiftet er også et ønske fra Fremskrittspartiet om å ha to av sine nestledere i regjering for å sitte tett på, kunne følge med og være gode ambassadører for helheten i regjeringens politikk, sier Solberg.

Solberg omtalte Listhaug som en ambisiøs statsråd.

– Når Sylvi går over til et helt nytt felt, kommer hun til å gå over til et felt som fortsatt er et veldig viktig felt i årene som kommer for Norge. Vi skal utvikle olje- og gassnæringen videre, sa statsministeren.

Solberg sa at Søviknes' tidligere arbeid vil komme godt med i jobben som eldre- og folkehelseminister.

– Terje Søviknes har vært i regjering før. Han er også godt kjent for sine svært mange år som ordfører i Os. Der har han jobbet for å få god eldreomsorg i kommunen. Disse erfaringene kommer til å være veldig nyttige når han skal jobbe videre med dette i regjeringen, sa Solberg.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS