Listhaug: – Min drømmejobb

– Vi skal ikke ha vindturbiner over hele landet.

Publisert

Få minutter etter å ha overrakt sitt nøkkelkort til partikollega Terje Søviknes, fikk Sylvi Listhaug nytt kort i retur fra partikollega Kjell-Børge Freiberg.

Den avtroppende olje- og energiministeren la ikke skjul på at han mente at Listhaug nå får nøkkelen til «det mest fantastiske departementet vi har i regjeringen».

Det er litt vemodig i dag siden det alltid er ting man skulle ha fått gjort, ikke minst gjelder det vindkraften, som det har blåst kraftig rundt det siste året, og det trenger vi å rydde opp i

Kjell-Børge Freiberg

– Det er litt vemodig i dag siden det alltid er ting man skulle ha fått gjort, ikke minst gjelder det vindkraften, som det har blåst kraftig rundt det siste året, og det trenger vi å rydde opp i. Jeg vet at både den saken og alle andre saker er i de beste hender, sa Freiberg da han overleverte nøkkelkortet til partikollega Sylvi Listhaug.

Listhaug svarte med å si at hun ønsker å få opp stoltheten rundt det som er Norges viktigste næring.

– Olje- og energinæringen er utrolig viktig for sysselsettingen og bosettingen i Distrikts-Norge. Vi ville ikke hatt et av de rikeste landene i verden uten denne næringen. Jeg ser fram til å jobbe også med fornybar energi og vannkraft, sa Listhaug, som ikke ville gå med på at oljenæringen representerer et problem.

Mange sier at olje og gass er et problem, men det er snarere en del av løsningen på veien mot et grønnere samfunn

Sylvi Listhaug

– Dette er min drømmejobb, å være der verdiene skapes og sørger for at vi får en god eldreomsorg, gode skoler og kan bygge videre på den velferden vi har i dette landet. Mange sier at olje og gass er et problem, men det er snarere en del av løsningen på veien mot et grønnere samfunn, sa Listhaug.

På direkte spørsmål om hun mener klimaendringene er menneskeskapte, svarte Listhaug at hun hele tiden står bak regjeringens politikk på dette området, og at hun mener at klimaendringene også er menneskeskapte.

Sylvi Listhaug sa også at hun kommer til å be om en vurdering av sin habilitet med tanke på uttalelsene hun kom med i valgkampen, der hun lovte å gjøre alt hun kunne for å stoppe byggingen av vindmøller på Haramsøya.

Vi skal ikke ha vindturbiner over hele landet

Sylvi Listhaug

– Vi skal ikke ha vindturbiner over hele landet, sa Listhaug.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS