Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Hauglie fornøyd med Petroleumstilsynet

- Jeg føler meg ganske trygg på at selskapene tar dette på alvor etter den prosessen vi har hatt bak oss.

Publisert

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) er fornøyd med grepene Petroleumstilsynet (Ptil) har tatt etter Riksrevisjonens kritikk.

Petroleumstilsynet (Ptil) avdekker ikke alvorlige sikkerhetsutfordringer og reagerer ikke når det trengs, slo Riksrevisjonen fast i en knusende rapport i januar.

Under en høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité mandag fikk Hauglie spørsmål om hvorvidt hun som ansvarlig statsråd kan garantere at sikkerheten blir bedre på norsk sokkel i kjølvannet av rapporten.

– Jeg skal være varsom med å garantere, men jeg føler meg ganske trygg på at selskapene tar dette på alvor etter den prosessen vi har hatt bak oss med partssammensatte utvalg, stortingsmeldingen om HMS og Riksrevisjonens rapport, sa Hauglie.

– Ptil har sagt at de vil lære av rapporten, og vi har også styrket Ptils tilsynsvirksomhet Jeg opplever også at det er bred oppslutning rundt dagens tillitsbaserte modell med trepartssamarbeidet, sa hun.

Hauglie fikk selv kritikk av Riksrevisjonen for å ikke ha fulgt opp Ptil tett nok. Den kritikken forsikrer hun at departementet har tatt på alvor.

– Det er en alvorlig tilbakemelding vi har fått, og vi tar den på det største alvor, sa statsråden.

Hun viste til at regjeringen allerede har tatt grep for å følge opp sikkerheten i sektoren etter rapporten fra Engen-utvalget i 2017.

– Vi er opptatt av å følge opp Ptil tett, og vi har allerede tatt en del initiativer tidligere. Denne rapporten fra riksrevisjonen markerer ikke begynnelsen på arbeidet, dette har vi holdt på med over tid, sa hun.

(©NTB)