– Vi har nå en mulighet til å ta finans, olje og energi eller hele kunnskap

Venstre-topp vil ha Sveinung Rotevatn inn i regjeringen.

Publisert

Unge Venstre-leder Sondre Hansmark mener det er på tide at Venstre-profilen Sveinung Rotevatn (32) blir statsråd – og at partiet kaprer et tungt departement.

– Med tanke på fornyelse i Venstre og for å synliggjøre prosjektet vårt er Rotevatn et veldig godt navn. Han kan tilføre en del av de tingene Venstre trenger for å løfte seg fram mot stortingsvalget i 2021, sier Hansmark til NTB.

Rotevatn er i dag statssekretær i Klima- og miljødepartementet. Flere Venstre-organer har også foreslått ham som ny partileder.

«Rebranding»

– Dette regjeringsprosjektet trenger «rebranding». Det kan det få ved å få inn en statsråd som ønsker en grønnere og mer ambisiøs klimapolitikk, tar vare på barn som vokser opp i fattigdom og tar vare på folk som flykter fra krig og nød, sier Hansmark.

Han mener dessuten partiet må gjøre krav på ett av de tyngre departementene. I dag har Venstre ministerpostene kultur, klima og miljø og høyere utdanning.

Med Frps exit fra regjeringen er både finans, samferdsel, olje og energi og justis ledig. Hansmark peker på at Venstre nå som nest største parti i regjeringen, kan gjøre krav på finansministeren.

Finans, olje eller kunnskap

– Vi har nå en mulighet til å ta finans, olje og energi eller hele kunnskap. Vi kan ikke ende i en situasjon hvor Høyre styrer alle de tunge departementene i regjeringen og har både statsminister, utenriksminister, finansminister og justisminister, sier Hansmark, som også møter i Venstres sentralstyre.

Han frykter ikke tidspunktet for rokeringene i regjeringen skal gjøre det vanskelig for Venstre, hvor hele eller deler av partiledelsen kan bli vraket på vårens landsmøte.

– Alt skal gå helt fint. Det er heldigvis slik at vi nå må få i hvert fall én ny statsråd. Vi skal være veldig glad for det, at det styrker laget til Venstre.

(©NTB)