Solberg: Naturlig at venstresiden diskuterer regjeringsdannelse

– De har aldri tatt med seg det helt grunnleggende i miljøpolitikken ved at det ikke blir mindre utslipp av røde tall for norske bedrifter.

Publisert

Statsminister Erna Solberg (H) sier det vil være naturlig at venstresiden diskuterer regjeringsdannelse hvis dagens regjering mister flertallet etter valget.

Under statsministerens halvårlige pressekonferanse onsdag svarte Solberg på hvilke tanker hun hadde om stortingsvalget til høsten dersom de fire partiene som i dag danner grunnlaget for regjeringen, skulle miste flertallet.

– Hvis vi mister flertallet, så vil det helt naturlige være at venstresiden først diskuterer om de er i stand til å lage en regjering. Det vil jeg forutsette at de er i stand til å gjøre, sier Solberg til NTB.

– Det vil være naturlig at de får sjansen. Og hvis de ikke får det til, så får vi en situasjon i Stortinget, sier hun videre, men viser til at dagens borgerlige partier i åtte år har greid å enes om budsjett og en politisk retning for landet.

Statsministeren trekker helt konkret fram at Miljøpartiet De Grønne har pekt på Jonas Gahr Støre som sin statsministerkandidat og sier hun ikke finner det merkelig at MDG deler venstresidens syn på den økonomiske politikken.

– De har aldri tatt med seg det helt grunnleggende i miljøpolitikken ved at det ikke blir mindre utslipp av røde tall for norske bedrifter, det blir tvert imot mer utslipp og mer usikker velferd av det. Jeg mener jo at vi har en miljøpolitikk som gir utvikling uten at vi ødelegger arbeidsplassene i Norge, sier Solberg.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS