Listhaug lover kamp mot utenlandskabler og vetorett mot vindkraft

Olje- og energiministeren lover kamp om energispørsmål.

Fremskrittspartiet vil følge eget partiprogram fremover, men vil samtidig opptre ryddig overfor regjeringen, sier nestleder Sylvi Listhaug.

– Dette var det som fikk begeret til å flyte over. Det har vært stort irritasjon over lang tid i partiet over grå politikk, mange kompromiss og over at vi føler at vi ikke har fått tydelige gjennomslag på lenge, lenge, sier nestleder Sylvi Listhaug i Fremskrittspartiet til NTB.

Listhaug mener at partiet har håndtert saken etter beste evne, men understreker at de ikke kunne ha et «løpende seminar» om saken så lenge det kunne sette liv i fare.

Hun understreker at Frp vil følge eget partiprogram i Stortinget fremover, men at partiet samtidig skal opptre ryddig overfor regjeringen.

Listhaug legger til at partiet har mange viktige saker på agendaen.

Vindkraft, det å få på plass lokal vetorett, slik at man ikke blir overkjørt av statlige myndighet og sørge for at det ikke blir bygget ut flere kraftkabler til utlandet som gir norske husholdninger høye strømpriser blir viktige saker fremover

Sylvi Listhaug

– Vindkraft, det å få på plass lokal vetorett, slik at man ikke blir overkjørt av statlige myndighet og sørge for at det ikke blir bygget ut flere kraftkabler til utlandet som gir norske husholdninger høye strømpriser blir viktige saker fremover, sier Listhaug.

– Vårt utgangspunkt er ikke å sette inn Jonas Gahr Støre som statsminister, det har det aldri vært. Men det er opp til regjeringen å føre en politikk som Fremskrittspartiet kan støtte, fortsetter hun.

(©NTB)