Petroleumstilsynet får én million til å følge opp nye innleieregler

Regjeringen bevilger totalt 15 millioner ekstra til kamp mot innleiesnusk.

Publisert

Regjeringen gir i revidert nasjonalbudsjett tirsdag 14 millioner til Arbeidstilsynet og 1 million til Petroleumstilsynet for å følge opp nye regler for innleie.

– Det har kommet et nytt regelverk for innleie. Nå har Arbeidstilsynet og Petroleumstilsynet fått ansvar for å sjekke at regelverket er fulgt. For å sjekke det, trenger de også ekstra penger, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til NTB.

Pengene skal gå til forberedelse og innføring av den nye tilsynsoppgaven. Tilsynene kan gi pålegg og reaksjoner når de finner ulovlig bruk av innleie.

Isaksen peker på at det har vært sterk vekst i innleie i norsk næringsliv de siste 20 årene.

Innleie som er lovlig, nødvendig og viktig, er ikke noe problem

Torbjørn Røe Isaksen

– Innleie som er lovlig, nødvendig og viktig, er ikke noe problem. Men der virksomheter bryter innleiereglene, eller useriøse aktører står bak, mange av dem med utenlandsk arbeidskraft, vil Arbeidstilsynet nå ha både hjemmel og ressurser til å gå inn og finne ut av og slå ned på det.

Stortinget strammet i fjor opp regjeringens forslag til skjerpet regelverk. Saken er betent politisk, og venstresiden vil ha enda strengere begrensninger.

– Bemanningsbransjen og innleie er en både lovlig og viktig bransje i norsk næringsliv. For verft, som har veldig store svingninger i ordrebøkene, kan det være helt avgjørende å ha mulighet til å leie inn i perioder, minner Isaksen om.

Han mener den seriøse delen av bransjen bør være opptatt av at det slås ned på useriøse aktører.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS