Landene i Opec+ enige om nye produksjonsnivåer

Enige om oljeproduksjon i februar og mars.

Publisert

Medlemslandene i oljekartellet Opec og deres samarbeidspartnere ble tirsdag enige om oljeproduksjon i februar og mars.

Opec og de ti samarbeidspartnerne i Opec+ er enige om nye produksjonsnivåer for februar og mars. Etter denne perioden får Russland produsere 65.000 fat daglig, og Kasakhstan kan produsere 10.000 fat daglig. Opec+ må deretter kompensere Saudi-Arabia.

Saudi-Arabia har vært imot produksjonsøkning, mens Russland har villet øke produksjonen noe. Begge har oppnådd viktige mål i avtalen, ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass.

Saudi-Arabia har sagt seg villige til å kutte ytterligere en million fat olje per dag i februar og mars frivillig, sier energiminister prins Abdulaziz bin Salman, ifølge Reuters.

Kuttene kommer i tillegg til de Saudi-Arabia og de øvrige landene i Opec+ er blitt enige om for å støtte landenes økonomi og stimulere oljemarkedet.

Oljeeksporterende land er i en vanskelig situasjon. De trenger desperat inntekter fra oljehandel for å få budsjettene til å gå opp, men prisene kan fort synke dersom produksjonen blir for høy.

De økonomiske konsekvensene av koronakrisen er en betydelig faktor. Når verdensøkonomien henter seg inn igjen, vil etterspørselen etter olje øke.

Mandag måtte møtet utsettes til tirsdag som følge av uenigheten blant de til sammen 23 landene.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS