Oljefondet og Nicolai Tangen har investert i samme selskaper

– Man må sikre at det ikke deles informasjon om eventuelle investeringsendringer i oljefondet som vil tilflyte AKO gjennom Tangen.

Publisert

Nicolai Tangens forvaltningsselskap AKO Capital har investert i mange av de samme selskapene som oljefondet, viser en gjennomgang gjort av Aftenposten.

I forbindelse med at Nicolai Tangen skal tiltre som ny leder for oljefondet har han levert en liste til Norges Bank over hvilke selskaper AKO Capital har investert i. På listen står det 57 selskaper. Det norske oljefondet hadde ved årsskiftet også investeringer i samtlige av disse, skriver Aftenposten.

Professor i finans ved Norges Handelshøyskole (NHH), Thore Johnsen, sier han ikke er overrasket over sammenfallet og mener de overlappende investeringene i seg selv ikke er et betydelig problem.

– Man må sikre at det ikke deles informasjon om eventuelle investeringsendringer i oljefondet som vil tilflyte AKO gjennom Tangen. Han kan ikke vite om den aktive forvaltningen som vil kunne skje i fremtiden, sier Johnsen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS