Oslo  20180427.Administrerende direktør Yngve Slyngstad i statens pensjonsfond presenterer resultater for første kvartal i Norges Banks lokaler i Oslo fredag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20180427.Administrerende direktør Yngve Slyngstad i statens pensjonsfond presenterer resultater for første kvartal i Norges Banks lokaler i Oslo fredag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oljefondet brukte 39 millioner på skatterapport

Publisert

Oljefondet brukte i fjor 39 millioner kroner på å en skatterapport, ifølge Dagens Næringsliv. Dermed overskred fondet sitt budsjett for juridiske tjenester.

Bakteppet for rapporten var at tidligere sentralbanksjef Svein Gjedrem foreslo å flytte Statens pensjonsfond utland – det såkalte oljefondet – ut av Norges Bank og inn i et eget særlovsselskap underlagt Finansdepartementet, skriver Dagens Næringsliv.

Den 46 sider lange rapporten, som ble levert i desember, konkluderer med at en slik flytting trolig ikke ville fått konsekvenser for fondets skatteposisjon. Skatteeksperter fra revisjonsfirmaet KPMG, Ernst & Young og BA-HR ble hyret inn for å skrive rapporten.

I oljefondets budsjett for juridiske tjenester var det i fjor en kostnadsramme på 226 millioner kroner. Fasiten ble imidlertid 252 millioner, og dermed en overskridelse på 26 millioner.

Presseansvarlig Marthe Skaar i oljefondet bekrefter overfor DN at budsjettsprekken i hovedsak skyldes juridisk bistand til skatterapporten. Hun vil imidlertid ikke svare på hvor mye rapporten kostet.

(©NTB)