Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Fattig halvår for oljeleting på norsk sokkel

Det ligger an til å bli et dårlig leteår for norsk olje.

Publisert

Det ligger an til å bli et dårlig leteår for norsk olje. Så langt er det funnet olje kun i omkring en firedel av undersøkelsesbrønnene.

16 av undersøkelsesbrønnene, der leting ble avsluttet i årets første seks måneder, var tørre, mens det ble gjort funn i seks stykker, skriverE24.

Letedirektør Torgeir Stordal i Oljedirektoratet forklarer at leteselskapene utforsker nye typer letemål med flere ukjente faktorer.

– Det er ikke alle disse som virker, og det er derfor ikke noen stor overraskelse at funnraten går noe ned, men det er en viktig læreprosess, sier han til avisa.

De seks funnene som er gjort, har i hovedsak vært små. Det er anslått at man til sammen kan få rundt 178 millioner fat oljeekvivalenter. Hvis resten av året fortsetter på samme måte, vil det ifølge E24 bli det nest svakeste leteåret siden 2008.

Aker BPs funn nordøst for Alvheim-feltet som ble kjent i juli og dermed vil regnes med først for neste halvår, er årets hittil største. Funnet er anslått til å være på mellom 141 til 208 millioner fat.

(©NTB)