NRK lager ny sesong med Lykkeland

Publisert

Planene for nye episoder av dramaserien «Lykkeland» har fått grønt lys fra NRK. Det forteller NRK i en pressemelding. Sesong 2 vil ta for seg årene fra 1977 til 1980.

Den prisbelønte serien om det norske oljeeventyret i Stavanger er produsert av Maipo Film for NRK. Nå er det signert en avtale vedrørende NRKs bidrag til en ny sesong. De neste månedene vil Maipo Film arbeide med å få resten av finansieringen på plass. Håpet er å kunne starte innspillingen mot slutten av 2019.

– «Lykkeland» er en historie som traff et stort publikum både i hodet og hjertet, sier NRKs prosjektredaktør Tone C. Rønning.

– Mange har uttrykt et ønske om en ny sesong. Det er allerede utviklet et solid og godt manus med den unike forfatteren Mette Bølstad. Skuespillerne vil mer enn gjerne utforske sine karakterer videre. Derfor håper jeg beslutningen om å lage en ny sesong gleder både publikum og teamet bak, sier Rønning.

– Vi er utrolig glade for at vi nå får muligheten til å fortsette å fortelle denne historien, som så langt fra er ferdig fortalt, sier idéhaver og produsent i Maipo, Synnøve Hørsdal.

Første sesong av «Lykkeland» startet med oljefunnet på Ekofisk i 1969 og gikk fram til dannelsen av Statoil i 1972. Nå møter vi de samme hovedpersonene i 1977. De er fortsatt midt i begivenhetene og mulighetene som den nye tiden bringer med seg. Klondykestemningen i Stavanger er på det heftigste og pengene flommer i oljehovedstaden.

Men det dukker også opp mørke skyer over lykkelandet. 22. april 1977 oppstår en ukontrollert utblåsning i Nordsjøen på plattformen Bravo på Ekofiskfeltet. For første gang får vi for alvor oppleve de miljømessige konsekvensene av oljeutvinningen.

Den 27. mars 1980 skjer katastrofen som blir et vondt tidsskille i norsk oljehistorie. 123 mennesker omkommer når boligplattformen Alexander L. Kielland kantrer i Nordsjøen.

Vi møter igjen de unge hovedpersonene fra sesong 1:

  • Anna (Anne Regine Ellingsæter)
  • Christian (Amund Harboe)
  • Toril (Malene Wadel)
  • Jonathan (Bart Edwards)
  • Ingrid Nyman (Pia Tjelta)
  • Fredrik Nyman (Per Kjerstad)
  • «Lykkeland» vant to priser under den internasjonale TV-seriefestivalen i Cannes i april 2018 og fikk strålende mottakelse av et stort antall anmelderne her hjemme etter premieren 28. oktober i fjor.

    De åtte episodene er pr. i dag sett av et snitt på nesten 900.000 seere på NRK1 og i NRK TV.