Øyvind Isachsen i vindkraftforeningen Norwea.
Øyvind Isachsen i vindkraftforeningen Norwea.

Norwea-sjefen går av

Øyvind Isachsen gir seg som administrerende direktør i vindkraftforeningen Norwea etter 14 år.

Publisert

Vindkraftorganisasjonen Norwea forteller i en pressemelding at administrerende direktør går av første januar 2021.

Etter 14 år som administrerende direktør i NORWEA går Øyvind Isachsen til First House, der skal han lede en nystartet fornybarsatsing i selskapet Sustainability AS.

- Vi er glade for at Øyvind fortsetter å jobbe for den enormt viktige omstillingen til en fornybar økonomi, selv om vi synes det er synd å se ham gå fra NORWEA sier Norweas styreformann Peter Simonsen.

I Norwea er de godt fornøyd med innsatsen til Isachsen.

- På vegne av hele NORWEA-styret ønsker jeg ham lykke til i jobben hos First House og Sustainability. Det er samtidig godt å vite at Øyvind ikke flytter langt bransjemessig, og at vi kommer til å nyte godt av det gode arbeidet og den innbitte overbevisningen som han kommer til å vise i First House, på samme måte som han har gjort det i Norwea i alle disse årene, sier Simonsen.

Isachsen selv trekker frem flere høydepunkter fra sin tid som NORWEA-sjef.

- Høydepunktet i disse 14 år i vinden er innføringen av sertifikatsystemet og avskrivningsreglene som førte til Fosen-utbyggingen, som ble starten på denne nye utviklingen av stedbundne naturresurser i Norge. Samt å være en del av Norwea-teamet som har jobbet med å få frem ny energiproduksjon i et land som man jo har inntrykk av bugner av naturresurser, sier Isachsen selv.

Han uttrykker tilfredshet med at vindkraften under hans ledelse har passert en årlig normalproduksjon på 15 terrawattimer.

- Nå som vi «bikker» 15 TWh vind kan jeg med god samvittighet overlate dette til det lojale og hardtarbeidende teamet som jeg har hatt gleden av å samarbeide med, sier Isachsen.

Powered by Labrador CMS