Over sommeren vender den tidligere politikeren Åslaug Haga snuten hjemover mot Norge etter åtte år i utlandet.
Over sommeren vender den tidligere politikeren Åslaug Haga snuten hjemover mot Norge etter åtte år i utlandet.

- Håper vi kan få en lavmælt og god samtale om vindkraftens muligheter

Åslaug Haga ønsker å dempe konfliktnivået i vindkraftdebatten når hun starter som Norwea-sjef.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i dag kunne enerWE melde at det er Åslaug Haga som overtar jobben som administrerende direktør i vindkraftorganisasjonen Norwea. I et møte med sine kolleger i Det internasjonale fondet for jordbruksutvikling i Roma i dag tidlig, fortalte Haga nyheten. Her innehar hun stillingen som assisterende visepresident for eksterne relasjoner og myndighetskontakt.

På telefon fra Roma forteller Åslaug Haga om hvorfor hun ønsket seg denne jobben.

- Fordi det å kunne bidra til det grønne skiftet ligger mitt hjerte veldig nær. Og gjort riktig - og jeg understreker gjort riktig, gir vindkraft både til havs og lands store industrielle muligheter. Det bidrar samtidig til det grønne skiftet som vi trenger globalt. Det er ganske enkelt min motivasjon, sier hun til enerWE.

Det er bra at konsesjonssystemet er under reformering, og at vi fremover må være årvåkne på miljøkonsekvenser.

- Har registrert at det er konflikt

Haga har ikke fulgt den norske vindkraftdebatten veldig tett - siden hun har bodd i utlandet i over åtte år.

- Men jeg har registrert at det er konflikt, spesielt på landbasert vindkraft. Det jeg tenker om det, er at det er bra at konsesjonssystemet er under reformering, og at vi fremover må være årvåkne på miljøkonsekvenser. Vi må også sikre at verdier legge igjen lokalt. det er det jeg mener med «gjort riktig».

- Hva tenker du om å bli kastet inn i det tøffe debattklimaet som er i norsk vindkraft?

- Jeg håper at jeg kan bidra til å ta konfliktnivået ned, og tenker at man er på god vei til å gjøre det allerede gjennom de prosessene som nå foregår med konsesjonssystemet. Vi må ha kloke debatter i det politiske miljøet, og jeg håper at vi kan få en lavmælt og god samtale om vindkraftens muligheter brukt fornuftig i Norge fremover, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS