Norske redere vant kontrakter for milliarder innen havvind

Publisert

Norske redere vant havvind-kontrakter for minst fire milliarder kroner i 2016. En analytiker tror markedet kommer til å vokse videre i årene framover.

En gjennomgang blant norske redere viser at de til sammen vant kontrakter for minst fire milliarder kroner i fjor, skriver Sysla. Tallene er basert på rederienes egne opplysninger, og for selskapene gjelder tallet de faktiske inntektene fra vindkraft i 2016.

Flere offshorerederier har funnet mye arbeid innen havvind, deriblant Eidesvik Offshore og Siem Offshore gjennom et datterselskap. Og markedet kommer til å vokse i årene framover, tror vindanalytiker Steen Broust Nielsen i Make Consult.

– Det forventes å vokse med gjennomsnittlig ti prosent årlig de neste ti årene, sier Nielsen, som tror de kommende årene blir avgjørende for veien videre.

– Det handler om utfordringen ved å gjøre havvind enda billigere. De siste årene har denne utviklingen gått fortere enn noen trodde. Havvind konkurrer nå på pris med den dyreste landvinden i Europa, sier Nielsen.

(©NTB)