Norsk sokkel produserte olje og gass for henholdsvis 26 og 25 milliarder kroner i januar

Publisert

Oljedirektoratet har i dag lagt frem de foreløpige produksjonstallene for januar, og de viser en gjennomsnittlig dagsproduksjon på 1,46 millioner fat olje og 361,9 millioner kubikkmeter med gass. I tillegg ble det produsert 1,8 millioner fat med andre petroleumsvæsker.

Med utgangspunkt i en oljepris på ca 60 dollar fatet og en gasspris på ca 2,25 kroner per kubikkmeter tilsvarer det en oljeproduksjon på 26,0 milliarder kroner og en gassproduksjon på 25,2 milliarder kroner i januar.

Tilsammen ble det solgt 11,2 milliarder standard kubikkmeter gass, og det er 0,5 milliarder kubikkmeter mer enn i desember.

At januar var en god måned for norsk gass er det ingen tvil om.

I en reportasje om Gassco som enerWE publiserte i går, kom det frem at det ble satt ny dagsrekord 31. januar.

– Vi har aldri transportert så mye gass som 31. januar i år, fortalte Kristin Kinn Kaste, direktør for systemdrift i Gassco, til enerWE.

Da ble det transportert hele 376 millioner standard kubikkmeter med gass gjennom rørledningssystemet. Med en spotpris på 2,25 kroner per kubikkmeter betyr det at det ble transportert gass for hele 846 millioner kroner det ene døgnet alene.

Snittet for hele måneden ble bare litt lavere. Det endte på 361,9 millioner kubikkmeter med daglig gasseksport.

Samtidig var oljeproduksjonen litt lavere enn forventet. Ifølge tallene til Oljedirektoratet lå produksjonen 0,5 prosent under prognosen.

Gassproduksjonen
Gassproduksjonen
Væskeproduksjonen
Væskeproduksjonen
Oljeproduksjonen
Oljeproduksjonen

Les også: