Foto: Oliasoft
Foto: Oliasoft

Norsk softwareselskap på topp 50!

Oliasoft har som mål å bli "game changer" innen brønndesign.

Publisert Sist oppdatert

I begynnelsen av 2019 ble "The Investor Series" grunnlagt med ambisjonen om å hjelpe nordiske startups med å knytte kontakt med investormiljøer. Målet er å bidra til å legge til rette for € 150 millioner til de beste nordiske teknologiselskapene.

Denne uken kom nyheten om at norske Oliasoft er blant de 50 selskapene som har blitt valgt ut til å delta i den tredje investeringsrundet.

Oliasoft er et norsk startup som har som mål å bli en gamechanger innen brønndesign.

— Dette viser at det interesse for olje - og gassindustrien, og for vårt produkt, sier Andre Backen, CEO i Oliasoft til enerWE. Anerkjennelsen vil bidra til å åpne dører inn til selskaper i bransjen.

Oliasoft ble grunnlagt i 2015, og har siden den gang jobbet intensivt for å løfte frem modul etter modul som skal være med på å effektivisere boring og brønn.

— Jeg tror ikke det er mulig å fase ut norsk oljeindustri på lang tid. Derfor er det viktig å gjøre oljeindustrien så bra som mulig for miljøet. Vårt bidrag er å utvikle software som effektiviserer prosesser og som reduserer tiden det tar å planlegge og bore brønner.

Denne ukens anerkjennelse er langt fra den første selskapet oppnår.

Oliasoft og deres software for brønndesign ble i mai kåret til et av de mest lovende oppstartselskapene innen olje- og gass på den internasjonale messen OTC Houston

— OTC har vært et bra sted å vise frem Oliasoft WellDesign, og vi har fått mye oppmerksomhet og interesse fra mange oljeselskaper, forteller André Backen. Interessen for digitalisering har skutt skikkelig fart i USA, og de amerikanske selskapene er kommet vel så langt som de i Norge.

André Backen forteller til enerWE at de i løpet av høsten vil ha alle modulene i softwaren klare.

— Interessen er stor. Vi er allerede i tett dialog med store aktører som Equinor og Chevron, forteller han.