Oslo  20130602.Sturla Henriksen, administrerende direktør, i Norges Rederiforbund  ser fram til skipsfartsmessen Nor-shipping  som starter i Oslo til uken.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Oslo 20130602.Sturla Henriksen, administrerende direktør, i Norges Rederiforbund ser fram til skipsfartsmessen Nor-shipping som starter i Oslo til uken.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Norsk skipsfart vil bidra til FNs bærekraftmål

Publisert

Skipsfarten kan bidra til at FNs bærekraftmål blir oppnådd, heter det i en ny rapport fra Norges Rederiforbund som offentliggjøres tirsdag.

– Havet representerer livet på jorden og er avgjørende for velstand, vekst og trivsel, sier administrerende direktør Sturla Henriksen i Norges Rederiforbund.

– Vi må øke vår kunnskap om havet og bruke ressursene på en mer bærekraftig måte. Mer miljøvennlig transport med effektive skip er en forutsetning for at verden skal ha en bærekraftig økonomisk vekst til fordel for en økende verdensbefolkning, understreker Henriksen. Han legger fram rapporten, som er skrevet sammen med klassifiseringsselskapet DNV GL, under Rederiforbundets årskonferanse.

Rapporten overrekkes kronprins Haakon og sjefen for FNs Global Compact, Lise Kingo. Statsminister Erna Solberg (H) er til stede på konferansen.

(©NTB)