Schjøtt-Pedersen går av som leder i Norsk Olje og Gass

- Det er en tid for alt, og nå er det på tide å gi stafettpinnen videre.

Publisert Sist oppdatert

Interesseorganisasjonen Norsk olje og gass skriver på sin hjemmeside at deres leder Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen går av.

Det er en tid for alt, og nå er det på tide å gi stafettpinnen videre

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen

- Det er en tid for alt, og nå er det på tide å gi stafettpinnen videre, sier Schjøtt-Pedersen.

Schjøtt-Pedersen har ledet Norsk olje og gass siden 2015.

- Da jeg tiltrådte våren 2015 ga styret meg ett overordnet oppdrag: å få oljeindustriens syn fram i den offentlige debatten. Minst like viktig er det at vi i disse årene har utvidet Norsk olje og gass til også å omfatte fornybar havenergi og framtidig virksomhet innen hydrogen, karbonlagring og havbunnsmineraler. Vi har slått sammen og integrert tre industrieide organisasjoner. Det er gjennomført betydelige endringer og forbedringer av organisasjonen. Jeg er derfor glad for å kunne levere videre en organisasjon som er betydelig utviklet og forsterket.

Styreleder Monica Th. Bjørkmann i Norsk olje og gass takker for innsatsen

Han har vært en tydelig talsmann for olje- og gassindustrien i Norge og vi setter stor pris på den innsatsen han har gjort sent og tidlig i de nesten fem årene han har ledet organisasjonen

Monica Th. Bjørkmann

- Karl Eirik har vært en dyktig leder for Norsk olje og gass og han har levert på de målene industrien ba om. Han har ledet organisasjonen gjennom en krevende periode med store omstillinger internt, samtidig som de årlige budsjettene er redusert med en tredel, sier Bjørkmann. Han har vært en tydelig talsmann for olje- og gassindustrien i Norge og vi setter stor pris på den innsatsen han har gjort sent og tidlig i de nesten fem årene han har ledet organisasjonen.

Schjøtt-Pedersen har ingen fast plan for hva han skal gjøre nå.

- Nå skal jeg først og fremst legge til rette for en god overgang for den som skal overta som leder av Norsk olje og gass. Hva som blir mitt neste oppdrag vil jeg få komme tilbake til, sier han.

Han vil lede organisasjonen til ny administrerende direktør er ansatt eller konstituert.

Monica Th. Bjørkmann sier styret har startet prosessen med å finne ny leder for organisasjonen.

Powered by Labrador CMS