Karl Eirik Schjøtt-Pedersen mener det er på tide at oljeindustrien og miljøbevegelsen anerkjenner at man jobber mot det samme. - Det er ikke svart eller hvitt, men både óg, sier han.
Karl Eirik Schjøtt-Pedersen mener det er på tide at oljeindustrien og miljøbevegelsen anerkjenner at man jobber mot det samme. - Det er ikke svart eller hvitt, men både óg, sier han.

Dette sier Schjøtt-Pedersen om oljebransjens fremtid nå som han går av

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen innrømmer at det tidvis har vært krevende.

Publisert Sist oppdatert

I dag ble det kjent at Karl Eirik Schjøtt-Pedersen slutter i jobben som leder for bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass. På spørsmål om hvorfor han slutter, svarer han;

Jeg har vært her i fem spennende år, men det har også vært krevende år

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen

- Jeg har vært her i fem spennende år, men det har også vært krevende år, sier han ærlig.

Og han forteller at det er en beslutning som han har reflektert over en tid.

- Fem år er nokså lenge, derfor har jeg tenkt over det. Det er alltid en dialog i slike prosesser, og vi har kommet frem til at det kunne være riktig tidspunkt å annonsere dette, sier han til enerWE.

- Ligger det konflikter eller uenigheter bak beslutningen?

- Det er ingen uenighet om strategi. Norsk Olje og Gass er en stor virksomhet med en litt ulik innretning mellom selskapene, men det har vært full enighet om strategien som skal følges, sier han.

- Hvordan føles det å gå ut av døren nå?

- På den ene siden er det en stolthet over å ha ledet en organisasjon for en av Norges viktigste næringer. Som jeg nevnte har det tidvis vært krevende. Jeg har stått i mange politiske debatter, men dette er annerledes med et veldig polarisert debattklima. Det er på tide at vi anerkjenner at vi jobber mot det samme. Det er ikke svart eller hvitt, men både óg.

Vil savne bransjen

Til enerWE understreker han at det først og fremst er menneskene i bransjen han vil savne.

- Dette er en næring som er stor, men samtidig så begrenset at man blir kjent med de fleste. Det er masse flotte folk som jeg har blitt veldig glad i.

På spørsmål om hvor viktig det er at petroleumsindustrien endrer seg og blir grønnere, svarer han;

Det er ikke mulig å løse denne utfordringen ved å rope til hverandre fra hver vår tue.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen

- For at næringen skal være relevant og av hensyn til klimaet, er det nødvendig å ha en overgang til mer fornybar energi. Både samfunnet og investorer vil forvente at man tar den utfordringen. Det er nødvendig å anerkjenne hverandres bidrag. Her kan vi i bransjen bli tydeligere på å erkjenne at vi er en del av problemet. Miljøbevegelsen utfordrer oss på å jobbe raskere, men de må også være åpen for at industrien gjør det de kan for blant annet få til CCS. Derfor blir denne polariserte debatten feil og kunstig. Det er ikke mulig å løse denne utfordringen ved å rope til hverandre fra hver vår tue.

Han vil ikke gå inn på detaljer om hva han skal gjøre nå.

- Jeg skal legge til rette for å finne ny leder. Jeg har jo vært vant til å leve i perioder på fire år Jeg er helt sikker på at det blir noe fint, avslutter han.

Powered by Labrador CMS