Senest om et halvt år er Anniken Hauglie på plass hos Norsk olje og gass som leder. Hun tar over etter Karl- Eirik Schjøtt-Pedersen.
Senest om et halvt år er Anniken Hauglie på plass hos Norsk olje og gass som leder. Hun tar over etter Karl- Eirik Schjøtt-Pedersen.

- Alle skal være glade for at vi i dag har et oljefond å forsyne oss fra

Nytilsatt leder i Norsk olje og gass Anniken Hauglie håper folk anerkjenner oljebransjens betydning.

Publisert Sist oppdatert

Når enerWE får den nytilsatte lederen i Norsk olje og gass - Anniken Hauglie - på tråden, er det en glad og opprømt nyansatt leder som kan høres.

- Gratulerer med ny jobb!

- Ja, det blir veldig, veldig spennende. Og det blir jo nesten mer og mer spennende for hver dag som går. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt, sier hun.

Jeg gleder meg veldig til å ta fatt.

Anniken Hauglie

Hun anerkjenner at det er en vanskelig tid for store deler av næringslivet og ikke minst den bransjen hun nå går inn i.

- Det er en krevende tid for alle. Det er en krevende tid for hele samfunnet men oljebransjen står i noen ekstra store utfordringer. Dette rammer mange arbeidsplasser i en næring som står i en brytningstid, sier Hauglie.

- Hva gleder du deg mest til?

- Jeg gleder meg til å å gå inn i organisasjonen og bli kjent med den og de som jobber der. Denne bransjen er utrolig spennende. Selv om min erfaring først og fremst er politisk, hadde jeg som arbeidsminister i fire år ansvar for HMS på sokkelen, og hadde ansvar for trepartssamarbeidet med sokkelen, så jeg fikk et godt kjennskap til bransjen og aktørene, sier hun.

Kan være glad for oljeinntektene

At vi har hatt oljeinntektene gjennom flere år, er noe man i dag kan være takknemlig for, mener hun.

- Bransjens betydning er enorm når det kommer til inntekter til statskassen. Alle skal være glade for at vi i dag har et oljefond å forsyne oss fra. Norge står i en særstilling fordi vi har penger å hente til krisepakkene, sier hun.

Alle skal være glade for at vi i dag har et oljefond å forsyne oss fra.

Anniken Hauglie

Det er ikke klart når hun kommer til å være på plass i lokalene til Norsk olje og gass.

- Jeg er jo i karantene - altså ikke korona-karantene, men jobbkarantene etter stillingen som arbeidsminister, så jeg vet ikke helt når jeg skal begynne. Jeg håper jeg ikke må vente for lenge, men det kan ta opptil et halvt år, sier Hauglie til enerWE.

- Har du gjort deg noen tanker om hva som haster mest å komme i gang med?

- Akkurat nå tror jeg at jeg skal være varsom med å komme med de store programerklæringene. I disse tider er mitt inntrykk er at de fleste næringer ikke lenger har bare datostempling på strategien, men også klokkeslett. Det første jeg skal gjøre, er å bli kjent med organisasjonen og medlemmene og lytte til hva de har å si.

Powered by Labrador CMS