Oslo  20171028.Norsk Hydro-konsernet har hovedkontor på Vækerø like utenfor Oslo.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20171028.Norsk Hydro-konsernet har hovedkontor på Vækerø like utenfor Oslo.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Norsk Hydro og Statkraft inngår langsiktig kraftavtale

Publisert

Norsk Hydro og Statkraft har inngått en langsiktig avtale om levering av kraft fra 2021 til 2038.

Totalt skal Statkraft levere 0,75 terawattimer i året fra 2021 til 2030 og 1 terawattime fra 2031 til 2038 til Norsk Hydros aluminiumsverk i Norge. 1 terawattime er omtrent like mye strøm som det brukes i Drammen på ett år.

– Vi har et godt og langvarig forhold til Statkraft, og jeg er glad for at vi har vært i stand til å sikre ytterligere langsiktig fornybar kraft til vår norske aluminiumsportefølje på konkurransedyktige vilkår, sier konserndirektør og leder for energi og forretningsutvikling i Norsk Hydro, Arvid Moss, i en pressemelding.

Også Statkraft er fornøyd med å forlenge samarbeidet med Hydro.

– Den kraftkrevende industrien i Norge er vår viktigste kunde. Det gleder meg at Statkraft kan tilby konkurransedyktige kontrakter og fortsatt være en foretrukket partner for industrien, sier Hallvard Granheim, konserndirektør for markedsoperasjoner og IT i Statkraft.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS