Norges viktigste bransje holder til i 30 kommuner

Publisert

Olje- og gassbransjen er Norges definitivt største og viktigste bransje, i hvertfall om man ser på omsetning, investeringer og finansiering av det norske velferdssamfunnet. Selv i dårlige tider bidrar næringen med 233 milliarder til statsbudsjettet, og bransjens 262 selskaper betaler like mye selskapsskatt som resten av det norske næringslivet tilsammen.

Nå har SSB lagt ut oppdatert statistikk over Norges selskaper. De viser at det nå er hele 565.000 virksomheter i Norge, og at 369.630 av de ikke har noen ansatte.

enerWE tok en litt dypere titt i statistikken for å se nærmere på hvor i landet oljeselskapene holder til.

Ikke overraskende er det Stavanger kommune som har flest registrerte bedrifter i SSB-kategorien "Utvinning av råolje og naturgass". De har 38 bedrifter, etterfulgt av Oslo med 31. Deretter er det Stavangers nabokommuner Sandnes og Sola med henholdsvis 7 og 5 bedrifter. 5 bedrifter har også Harstad, Bærum og Bergen.

Med tanke på alt som er skrevet og sagt om oljekrisen som har rammet bransjen så hardt, skulle man kanskje tro at det er langt færre selskaper nå enn før. Det er ikke tilfelle.

Totalt er det snakk om 132 olje- og utvinningsselskaper, og dette er det samme som før. Det er også det høyeste antallet siden SSB begynte med denne statistikken. Antallet har økt fra 91 selskaper i 2009 til 132 i år.

Av disse 132 selskapene er det 15 som har flere enn 250 ansatte ligger fire i Stavanger, to i Bærum, Sandnes og Sola og en i Tysvær, Bergen, Stjørdal, Harstad og Hammerfest.

Les også: