Norges største offshorerederi en realitet

Publisert

Den mye omtalte fusjonen mellom Solstad Offshore, Farstad Shipping og Deep Sea Supply er nå gjennomført. SolstadFarstad ASA blir landets største offshorerederi.

SolstadFarstad får en flåte på rundt 154 skip og kontorer i Norge, Australia, Brasil, Singapore, Filippinene, Skottland, Kypros og Ukraina. Rederiet blir ikke bare Norges største offshorerederi, men også et av verdens største.

Fusjonen er et resultat av at det familieeide Farstad Shipping i lengre tid har slitt i det tøffe offshoremarkedet. Etter flere restruktureringer slår selskapet seg nå sammen med John Fredriksens Deep Sea Supply og Solstad offshore som kontrolleres av Kjell Inge Røkke.

– Vi opererer i et tøft marked. Som et fusjonert selskap står vi sterkere og bedre posisjonert til å møte de utfordringene og mulighetene som markedet byr på, sier konsernsjef Lars Peder Solstad i SolstadFarstad i en pressemelding.

Etter at Konkurransetilsynet i april ga tommelen opp for fusjonen har arbeidet med sammenslåingen pågått for fullt. Det nye rederiet skal etter planen få hovedkontor i Skudeneshavn.

Den nye organisasjonsmodellen vil ikke være på plass for fullt før i september.

(©NTB)