- En veldig vanskelig situasjon som blir enda verre fremover.

Publisert

11 rigger kan miste oppdrag mot 2016 og 12 til avslutter kontraktene neste år.

Riggkrisen er for alvor i ferd med å feste grepet. 11 rigger kan være uten oppdrag ved utgangen av året, og ytterligere 12 avslutter sine kontrakter til neste år. 5.000 jobber er i fare, skriver NTB.

Fra vondt til verre

– Situasjonen vi har, slår rett inn på norsk sokkel. En veldig vanskelig situasjon som blir mer krevende framover. Slik vi ser det, går vi fra vondt til verre i løpet av den nærmeste tiden, sier administrerende direktør Sturla Henriksen i Norges Rederiforbund, til Stavanger Aftenblad.

Neste høst kan totalt 23 rigger stå uten jobb. I tillegg kan antall serviceskip i opplag mer enn dobles til 78 ved utgangen av 2015.

  • Les også: Disse arbeiderne på norsk sokkel er ikke sikret av arbeidsmiljøloven
  • Bekmørk fremtid

    – Dessverre er situasjonen beksvart, sier forbundsleder Hilde-Marit Rysst i Safe.

    Forbundet regner med et nøkternt anslag på 200-220 arbeidsplasser i gjennomsnitt per rigg. Med 23 rigger uten oppdrag, kan det totalt være snakk om rundt 5.000 riggjobber som forsvinner. Rysst etterlyser tydelige initiativ fra regjeringen for å avhjelpe situasjonen.

    – Både utestående vedlikehold og brønnplugging er aktiviteter som kan komme i gang for å holde folk i arbeid. I tillegg må det åpnes nye leteområder og oppgaver som ligger i tildelte lisenser, må gjennomføres.