OSLO  20181204.Norges første fyllestasjon for flytende biogass som drivstoff til tungtransport åpnet på Furuset. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
OSLO 20181204.Norges første fyllestasjon for flytende biogass som drivstoff til tungtransport åpnet på Furuset. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Norges første fyllestasjon for flytende biogass har åpnet

Publisert

Landets første fyllestasjon for flytende og komprimert biogass åpnet tirsdag på Furuset utenfor Oslo.

Biogassen i pumpene på Furuset blir laget av matavfall og organisk avfall fra fiskeoppdrett, og kan på sikt erstatte bensin, diesel og naturgass.

– Dette er den første fyllestasjonen for flytende og komprimert biogass i Norge, og det blir den første av mange. Men vi trenger samtidig mer produksjon av biogass, og vi trenger flere kjøretøy som går på biogass, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

Biogassen gir lite forurensing og Elvestuen mener dette er et viktig steg i riktig retning for å nå målene i Parisavtalen.

– For å nå målene i Parisavtalen må vi kutte klimagassutslippene, og biogass er viktig for å kutte utslippene i transportsektoren, sier han.

Byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) for miljø og samferdsel i Oslo var også til stede under åpningen av den nye fyllestasjonen.

(©NTB)