Norge trenger nye store oljefunn

Publisert

Statoils sjef for norsk sokkel, Arne Sigve Nylund er bekymret for fremtiden hvis ikke Norge finner mer olje på norsk sokkel Han advarer om at det kan komme en ny oljenedtur fra 2025.

- Nå haster det litt, sier Arne Sigve Nylund i Statoil til Nettavisen.

Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen er ferdig i 2019, og Johan Castberg-feltet i Barentshavet er ferdig i 2022. Etter det er det foreløpig lite på trappene.

- Gitt at man ikke finner noe flere store felt, blir det en nedtrapping av oljeproduksjonen i Norge. Det er negativt både for verdiskapning og sysselsetting og vil ha mange uheldige ringvirkninger for økonomien, sier Nylund til Nettavisen.

Han og Statoil er skuffet over at Lofoten, Vesterålen og Senja ikke konsekvensutredes i løpet av inneværende stortingsperiode som følge av at Venstre gikk inn i regjeringen.

- Statoil som selskap har vært tydelig at det er behov for å få en større arbeidsflate på norsk sokkel og i den sammenheng mener vi det er viktig å ha en konsekvensutredning for Lofoten, Vesterålen og Senja. Samtidig, når den beslutningen er tatt, forholder vi oss til den, sier Nylund.

Les hele saken på Nettavisen.