Oslo  20181122.Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum etter at Hans Fredrik Grøvan, parlamentarisk nestleder og medlem i Kontroll- og konstitusjonskomiteen, orienterer om KrFs holdning i saken om objektsikring.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Oslo 20181122.Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum etter at Hans Fredrik Grøvan, parlamentarisk nestleder og medlem i Kontroll- og konstitusjonskomiteen, orienterer om KrFs holdning i saken om objektsikring.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Norge er blitt mer oljeavhengig

Publisert

Norsk økonomi er blitt mer oljeavhengig enn før oljekrisen, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

– Neste år ligger det an til større investeringer i olje- og gassektoren enn i fastlandsøkonomien. Da kan ikke Fremskrittspartiet og Høyre skryte av omstilling. Det blir bare festtaler og tomme ord, sa Vedum i finansdebatten i Stortinget mandag.

Vedum viste til at oljeinvesteringene de siste årene har ligget på 150 milliarder kroner i året og investeringene i bolig på rundt 200 milliarder.

– Da Erna Solberg kom inn på Statsministerens kontor i 2014 var handelsunderskuddet i fastlandsøkonomien på 157 milliarder kroner. I dag er det på 258 milliarder kroner. Det vil si at vi er blitt mer oljeavhengige i dag en vi var før oljekrisen. Det er noe helt annet enn vi hører i alle festtalene fra Høyre og Frp om at vi har gått gjennom en stor omstilling i norsk økonomi, hevdet Vedum.

(©NTB)