Norge brukte 71,9 prosent av strømmen vi produserte

Publisert

SSB har lagt frem sin siste månedlige oppdatering for norsk elektisitetsproduksjon og -forbruk. Den viser at det ble produsert 11.068 GWh med strøm, hvorav 96,4 prosent kom fra vannkraft. Resten kom fra varmekraft (2,2 prosent) og vindkraft (1,3 prosent).

Av dette ble 7.953 GWh brukt i Norge. 56,5 prosent av strømmen ble brukt innen allminnelig forsyning, mens kraftkrevende industri brukte 37,1 prosent. 6,4 prosent av strømmen ble brukt i forbindelse med utvinning av råolje og naturgass.

Det betyr at Norge brukte 71,9 prosent av strømmen selv, mens de resterende 28,1 prosentene ble eksportert.

Først og fremst takket være vannkraften kommer 100 prosent av den norske kraften på strømnettet fra fornybare energikilder. Den har også det store fortrinnet at strømproduksjonen kan økes og justeres avhengig av etterspørselen, samt strømprisene på eksportmarkedet.

I Norge bruker vi mye strøm til oppvarming på vinteren, men har ikke samme behov som andre europeiske land til å forsyne f.eks. airconditioningsanlegg med strøm på sommeren. Samtidig er det stort potensiale for solenergi i sommermånedene, og det vil trolig gi økt effekt på produksjonen av strøm i sommermånedene etterhvert som solpanelene installeres rundt om i Europa.

Les også:

Powered by Labrador CMS