Har startet 400 dager lang borekampanje

Boreriggen West Mira er i gang med å bore seks brønner over de neste 13 månedene.

Publisert

Wintershall Dea skriver i en pressemelding at de har startet boringen av den første av seks brønner på Nova-feltet i Nordsjøen. Dette markerer starten på en 400 dager lang borekampanje på Nova-feltet, og det er den siste store etappen i feltuttbyggingen i Nordsjøen.

Boreriggen West Mira blir brukt til å bore tre produksjonsbrønner gjennom den ene havbunnsrammen og tre vanninjeksjonsbrønner gjennom den andre havbunnsrammen. Den er på 370 meters havdyp.

– Til tross for at koronapandemien traff oss i en travel prosjektfase, har alle involverte jobbet målrettet som One Team for å levere de ulike delene av prosjektet trygt og etter planen. At boreriggen nå er på plass, markerer starten på siste del av Nova-utbyggingen, sier Andre Hesse, prosjektdirektør i Wintershall Dea.

Den Seadrill-opererte West Mira-riggen er utstyrt med en energibesparende hybrid batteripakke. Dette er en elektrifisert utgave, og dette bidrar til å redusere utslippene av klimagasser under boreoperasjonen.

Som en undervannsutbygging knyttet til Gjøa-plattformen, drar Nova-feltet nytte av eksisterende infrastruktur, som rørledninger og strøm fra land.

Når Nova-feltet kommer i produksjon i 2022, blir det selskapets fjerde egenopererte undersvannsfelt. På grunn av koronapandemiens påvirkning på arbeidet på vertsplattformen, blir den planlagte produksjonsstarten i 2021 sannsynligvis forskjøvet.

– Nordsjøen er en av regionene hvor det er store gevinster ved å knytte nye utbygginger til eksisterende infrastruktur. For oss er det viktig å levere bærekraftige prosjekt, som også skaper verdier for partnere, investorer og det norske samfunnet, sier Alv B. Solheim, administrerende direktør i Wintershall Dea Norge.

Ifølge Wintershall DEA vil prosjekt- og driftsfasen på Nova-feltet totalt skape nesten 10.000 årsverk fordelt på feltets levetid. Flesteparten av disse årsverkene kommer i leverandørindustrien.

Om NovaNova-feltet ligger rundt 120 kilometer nordvest av Bergen og omlag 17 kilometer sydvest av Gjøa-plattformen, vest av Florø, i Nordsjøen. Wintershall Dea har 28 prosent eierandel i Gjøa-lisensen.

Partnere:

  • Wintershall Dea (operatør 45%)
  • Spirit Energy Norge AS (20%)
  • Edison Norge AS (15%)
  • Sval Energi AS (10%)
  • ONE-Dyas Norge AS (10%)
Powered by Labrador CMS