
Har startet 400 dager lang borekampanje
Boreriggen West Mira er i gang med å bore seks brønner over de neste 13 månedene.
Wintershall Dea skriver i en pressemelding at de har startet boringen av den første av seks brønner på Nova-feltet i Nordsjøen. Dette markerer starten på en 400 dager lang borekampanje på Nova-feltet, og det er den siste store etappen i feltuttbyggingen i Nordsjøen.
Boreriggen West Mira blir brukt til å bore tre produksjonsbrønner gjennom den ene havbunnsrammen og tre vanninjeksjonsbrønner gjennom den andre havbunnsrammen. Den er på 370 meters havdyp.
– Til tross for at koronapandemien traff oss i en travel prosjektfase, har alle involverte jobbet målrettet som One Team for å levere de ulike delene av prosjektet trygt og etter planen. At boreriggen nå er på plass, markerer starten på siste del av Nova-utbyggingen, sier Andre Hesse, prosjektdirektør i Wintershall Dea.
Den Seadrill-opererte West Mira-riggen er utstyrt med en energibesparende hybrid batteripakke. Dette er en elektrifisert utgave, og dette bidrar til å redusere utslippene av klimagasser under boreoperasjonen.
Som en undervannsutbygging knyttet til Gjøa-plattformen, drar Nova-feltet nytte av eksisterende infrastruktur, som rørledninger og strøm fra land.
Når Nova-feltet kommer i produksjon i 2022, blir det selskapets fjerde egenopererte undersvannsfelt. På grunn av koronapandemiens påvirkning på arbeidet på vertsplattformen, blir den planlagte produksjonsstarten i 2021 sannsynligvis forskjøvet.
– Nordsjøen er en av regionene hvor det er store gevinster ved å knytte nye utbygginger til eksisterende infrastruktur. For oss er det viktig å levere bærekraftige prosjekt, som også skaper verdier for partnere, investorer og det norske samfunnet, sier Alv B. Solheim, administrerende direktør i Wintershall Dea Norge.
Ifølge Wintershall DEA vil prosjekt- og driftsfasen på Nova-feltet totalt skape nesten 10.000 årsverk fordelt på feltets levetid. Flesteparten av disse årsverkene kommer i leverandørindustrien.
Om NovaNova-feltet ligger rundt 120 kilometer nordvest av Bergen og omlag 17 kilometer sydvest av Gjøa-plattformen, vest av Florø, i Nordsjøen. Wintershall Dea har 28 prosent eierandel i Gjøa-lisensen.
Partnere:
- Wintershall Dea (operatør 45%)
- Spirit Energy Norge AS (20%)
- Edison Norge AS (15%)
- Sval Energi AS (10%)
- ONE-Dyas Norge AS (10%)