Nordmenn får mer bensin for lønnen

Publisert

Selv om bensinprisen er på sitt høyeste nivå noensinne, må nordmenn bruke mindre av inntekten sin på å kjøpe en liter bensin enn gjennom hele 90-tallet.

En beregning E24 har gjort viser at gjennomsnittsnordmannen ligger an til å bruke 2,98 prosent av lønnen på å fylle 1.000 liter bensin i 2017.

Dette er litt høyere enn de siste årene, men langt lavere enn på hele 90-tallet, da samme mengde bensin i snitt kostet 3,64 prosent av gjennomsnittsinntekten. Også gjennom 2000-tallet lå snittet høyere enn dagens nivå.

Hvis man ser bort ifra 2. verdenskrig, var bensinprisene relativt sett høyest i 1950. Da kostet 1.000 liter bensin 12,46 prosent av gjennomsnittslønnen.

På en oversikt Bloomberg har laget sammenlignes bensinprisen i forskjellige land i verden. Prismessig ligger Norge nest høyest blant de 61 landene i undersøkelsen, men sammenlignet med gjennomsnittsinntekten er bensinen i Norge 11. billigst i verden. Både Danmark, Sverige og Finland må bruke en større andel av lønnen for å kjøpe en liter bensin. (©NTB)