Oslo  20170425.Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) i vandrehallen etter ulvedebatten i Stortinget i Oslo tirsdag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20170425.Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) i vandrehallen etter ulvedebatten i Stortinget i Oslo tirsdag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Nordiske land med felles klimadeklarasjon

Publisert

De nordiske miljø- og klimaministrene vedtok en ny felles klimadeklarasjon på sitt møte i Oslo tirsdag. Øverst på dagsordenen sto forsøpling av havet.

De nordiske ministrene ga en felles uttalelse om klima der de blant annet viser til den alarmerende oppvarmingen av Arktis og behovet for at verden gjør mer for å klare målene i Parisavtalen, melder regjeringen.

De nordiske landene vedtok også å styrke sin innsats mot marin forsøpling og miljøskadelig bruk av plast. I et eget program vil de forebygge plastavfall, øke resirkuleringen, redusere bruk av engangsartikler av plast og vurdere tiltak på nordisk nivå mot plastsøppel langs den nordiske kysten.

– Plastforurensning er et av verdens raskest voksende miljøproblemer. De nordiske landene, som alle andre land, er avhengige av et rent og rikt hav. Forsøplingen av havet sto øverst på dagsordenen på møtet i dag, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H).

(©NTB)