Euronext blir hovedeier i kraftbørsen Nord Pool

Nord Pool er en handelsplass for kraftkontrakter i Europa.

Publisert

Børsselskapet Euronext kjøper 66 prosent av aksjene i kraftbørsen Nord Pool. Tidligere i år kjøpte Euronext Oslo Børs.

Ved kjøpet er verdien av Nord Pool satt til 850 millioner kroner på kontant- og gjeldfri basis, opplyser Euronext i en pressemelding torsdag morgen.

Selskapet vil inngå et partnerskap med de nordiske og baltiske nettselskapene som i dag eier Nord Pool. Disse vil beholde en eierandel på 34 prosent gjennom et felles holdingselskap.

– En ekspansjon inn i kraftmarkedet er helt i tråd med Euronexts ambisjon om å bidra til å finansiere realøkonomien. Ved å slå seg sammen med Euronext vil Nord Pool være enda bedre posisjonert for å støtte det grønne skiftet. Med 140 høykompetente ansatte vil Nord Pool styrke vår tilstedeværelse i Norden samt vårt kompetansesenter for råvarer i Oslo, sier konsernsjef Stéphane Boujnah i Euronext.

Nord Pool er en handelsplass for kraftkontrakter i Europa. Hovedkontoret ligger i Oslo, og selskapet har også kontorer i Helsinki, Stockholm, Tallinn, Berlin og London.

På julaften 2018 varslet Euronext varslet at selskapet ville kjøpe Oslo Børs. De hadde da allerede forhåndsaksepter på å kjøpe drøyt 53 prosent av aksjene. Rundt én uke senere ble det kjent at Nasdaq meldte seg på i oppkjøpskampen. Nasdaq trakk sitt bud 27. mai, og i juni i år fullførte Euronext kjøpet av Oslo Børs.

(©NTB)