Stord  20170317.Administrerende direktør i Kværner, Jan Arve Hauan, og Torger Rød i Statoil under signeringen av Njord-kontrakten på Kværner på Stord fredag. Kværner har fått kontrakten med å oppgradere Njord A-plattformen. Avtalen har en verdi på rundt 5 milliarder kroner og vil utgjøre rundt 3.000 årsverk.Foto: Marius Knutsen / Sunnhordland / NTB scanpix
Stord 20170317.Administrerende direktør i Kværner, Jan Arve Hauan, og Torger Rød i Statoil under signeringen av Njord-kontrakten på Kværner på Stord fredag. Kværner har fått kontrakten med å oppgradere Njord A-plattformen. Avtalen har en verdi på rundt 5 milliarder kroner og vil utgjøre rundt 3.000 årsverk.Foto: Marius Knutsen / Sunnhordland / NTB scanpix

Njord og Bauge godkjent av myndighetene

Publisert

Planene for utbygging og drift av Njord og Bauge i Norskehavet er nå godkjent av myndighetene.

Njord A-plattformen og lagerskipet Njord Bravo skal oppgraderes for å hente ut gjenværende ressurser på Njord- og Hyme-feltene.

Bauge er en ny feltutbygging som skal knyttes opp mot Njord A-plattformen.

– De totale investeringene på 20 milliarder kroner innebærer stor aktivitet og ringvirkninger for det norske samfunn og norsk leverandørindustri sier Torger Rød, direktør for prosjektutvikling i Statoil, i en pressemelding.

Gjenværende ressurser på Njord og Hyme-feltene utgjør 175 millioner fat oljeekvivalenter. Dette tilsvarer like mye reserver som allerede er produsert på Njord-feltet siden produksjonsoppstart i 1997.

I tillegg kommer 73 millioner fat oljeekvivalenter på Bauge.

På vegne av partnerskapene i Njord, Hyme og Bauge-lisensene, ble det levert planer for utbygging og drift av Njord- og Bauge-feltene til myndighetene 27. mars i år.

Njord-feltet leverte opprinnelig plan for utbygging og drift for Njord-utbyggingen for over 20 år siden. Nå skal feltet produsere i nye tiår og partnerskapet har besluttet at både Njord A-plattformen og lagerskipet Njord Bravo skal oppgraderes og gjenbrukes.

(©NTB)