- Nei, jeg vil ikke kjøpe strøm av dere

Publisert

Kommentar av Chul Christian Aamodt, Utviklingsdirektør i enerWE - Energibransjens digitale kanal.

Gang på gang ringer dere på hos oss. Midt i leggetid. Akkurat idet vår to små barn er på vei til å finne søvnen. Så våkner barna og spør hvem som kommer på besøk.

Gang på gang svarer jeg høflig at jeg ikke ønsker å bytte.

Gang på gang parerer dere med at dere forstår det, men at dere denne gangen har et uslåelige tilbud dersom jeg bare signerer på nettbrettet dere har med under armen. For den strømmen jeg har nå, den forteller dere meg at er alt for dyr.

Vi har klistremerke på postkassen for å unngå uadressert reklame, og vi har reservert oss mot telefonselgere. Hvordan kan vi reservere oss mot at dere gang på gang ringer på hos oss midt i barnas leggetid?

Har dere ikke et CRM-system der dere kan registrere meg som en sliten småbarnspappa som det ikke går å selge til mellom kl. 19 og kl. 20?

Er det på grunn av nye GDPR-krav at dere ikke vet at deres kolleger ringte på hos meg for under en måned siden?

Nei, jeg tror ikke det, for dere vet godt hvem jeg bruker som strømleverandør nå. Det pleier dere nevne i første setning før dere spør om jeg er interessert i å spare penger. For hver gang forteller dere meg at strømmen jeg nå kjøper er alt for dyr.

Kjære strømleverandører. Dere har all grunn til å være stolte av produktet dere selger. Norsk strømproduksjon på fastlandet er tilnærmet 100% fornybar takket være norsk vannkraft (96%). Resten er vindkraft og varmekraftverk fra resirkuleringsanleggene.

Men folk flest ser ikke forskjellen på kraftprodusenter, nettselskaper og strømleverandører. Folk flest forbinder strøm med innpåslitne dørselgere og kraftprodusenter som klager over høyt skattetrykk. Her har dere en jobb å gjøre.

Det er mulig jeg er litt ekstra irritert akkurat nå fordi barna igjen ble vekket av innpåslitne dørselgere, men når dere hver måned ringer på hos oss for å fortelle oss at strømmen vår er for dyr, så er det kanskje ikke så rart at folk flest synes strømmen er dyr?