Nha Trang, Vietnam 20141215.Arkivbilde fra april 2013 som viser at Jotun gjør sitt for å profilere seg i Nha Trang i Vietnam.   Foto: Per Løchen / NTB scanpix
Nha Trang, Vietnam 20141215.Arkivbilde fra april 2013 som viser at Jotun gjør sitt for å profilere seg i Nha Trang i Vietnam. Foto: Per Løchen / NTB scanpix

Nedgang innen skipsbygging og offshore gir svakere resultat for Jotun

Publisert

Malingsprodusenten Jotun fikk et resultat på 643 millioner kroner før skatt i første tertial. Nedgang i skipsbygging og offshore preger resultatet.

Resultatet er svakere enn i samme periode i fjor da selskapet fikk et resultat på 918 millioner kroner før skatt.

Jotun rapporterer om god vekst i salg av dekorativ maling, men det kompenserer ikke får nedgangen innen marine- og offshoresektoren. Det er særlig malingsalget i Midtøsten og Sørøst-Asia som leverer gode resultater, ifølge selskapet.

Driftsinntektene gikk ned til 5,344 milliarder kroner, fra 5,483 milliarder i samme periode i fjor. Driftsresultatet ble på 670 millioner kroner, mot 938 millioner i 2016.

Jotun kjøpte eiendom, anlegg og utstyr for 336 millioner kroner i årets første fire måneder.

– Investeringene utgjør seks prosent av våre driftsinntekter og er i tråd med Jotuns strategiske ambisjoner. Bygging av nye fabrikker og bygninger i Filippinene, Myanmar og Malaysia, sammen med nytt hovedkontor og forskningssenter i Norge, utgjør hoveddelen av investeringene, sier konsernsjef Morten Fon.

(©NTB)