Oslo  20180713.Nederlandske riggansatte i Paragon Offshore, som ble kjøpt opp av Borr Drilling i mars, demonstrerte utenfor kontorene til sistnevnte i Oslo fredag formiddag. De anklager Borr Drilling for sosial dumping. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Oslo 20180713.Nederlandske riggansatte i Paragon Offshore, som ble kjøpt opp av Borr Drilling i mars, demonstrerte utenfor kontorene til sistnevnte i Oslo fredag formiddag. De anklager Borr Drilling for sosial dumping. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Nederlandske riggansatte demonstrerte i Oslo

Publisert

En delegasjon med nederlandske riggansatte demonstrerte fredag utenfor det norske selskapet Borr Drillings kontorer i Oslo.

Bakgrunnen er at Borr Drilling tidligere i år kjøpte opp det nederlandske selskapet Paragon Offshore og har senere varslet store endringer.

«Den nye eieren, Borr Drilling, ønsker å nesten legge ned det tidligere Paragon Offshore-kontoret i Beverwijk i Nederland, noe som innebærer en trussel for jobbene til mer enn 70 ansatte på kontoret eller på riggene», skriver fagforeningen Nautilus, som organiserer nederlandske sjøoffiserer.

Delegasjonen, representanter fra både Paragon Offshore og Nautilus, avleverte også en underskriftskampanje til styreleder Tor Olav Trøim og styremedlem Fredrik Halvorsen, som imidlertid ikke var til stede.

– 70 ansatte, både fra kontorene og riggene, har skrevet under og de er redde for jobbene sine. De kjemper for jobben sin og mot sosial dumping, sier fagforeningsleder Sascha Meijer i Nautilus til NTB.

Mandag vil de snakke med sine medlemmer for å finne ut hva som skal gjøres videre.

– Vi har noen tanker om hvordan vi skal holde presset oppe, sier hun.

NTB har uten hell forsøkt å komme i kontakt med Borr Drilling for kommentarer i saken.

(©NTB)