Natur og Ungdom-leder Therese Hugstmyr Woie.
Natur og Ungdom-leder Therese Hugstmyr Woie.

Natur og Ungdom om vindkraft:
- Vi må nedprioritere friluftsliv, estetikk og støy

Natur og Ungdom ønsker et hierarki når vindkraftkonsesjoner skal behandles.

Publisert

Da Natur og Ungdom-leder Therese Hugstmyr Woie fikk sine tilmålte tre minutter for å fremføre sine viktigste punkter knyttet til Stortingsmelding 28 om vindkraft på land denne uken, etterlyste hun en troverdig plan fra regjeringens side på hvorfor vi trenger mer vindkraft i Norge.

- Når vi i Natur og Ungdom i dag fortsatt godtar inngrep fra noen nye vindkraft-anlegg i naturen, så er det fordi det må føres en svært ambisiøs klimapolitikk som krever mer fornybar energi raskt. De nye inngrepene fra vindkraft framover kan kan kun aksepteres hvis unødvendig kraftbruk unngås, sier hun og nevnte unødvendig strømbruk fra boliger, hytter, gruver, motorveier og annet begrenses.

Vi mener at konsekvenser for utrydningstruede arter og naturtyper, samisk næringsutøvelse og nærhet til nett kan veie tungt. Mens friluftsliv, estetikk og støy må vi nedprioritere når både klima og natur haster så mye.

Natur og Ungdom understreker at de er glad for at det varsles at det vil komme kriterier på tidlige avslag for vindkraftprosjekter. Og Woie avslutter med en brannfakkel;

- Viktigst av alt så synes vi i Natur og Ungdom at vi trenger et hierarki for hensynene som skal tas i konsesjonsbehandlingen. Det ligger inne at konsesjonsvedtak skal begrunnes bedre, men vi må også ha en vekting. Vi mener at konsekvenser for utrydningstruede arter og naturtyper, samisk næringsutøvelse og nærhet til nett kan veie tungt. Mens friluftsliv, estetikk og støy må vi nedprioritere når både klima og natur haster så mye, sier hun.

Powered by Labrador CMS