Grimstad  20180924.Eiendommen til Einar Aas på Naxbie like utenfor Grimstad ligger helt nede ved vannet. Det var her Aas tapte alle pengene sine på spekulasjoner i kraftmarkedet. Nå blir trolig denne, og Aas andre eiendommer, solgt for å dekke inn noe av tapet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Grimstad 20180924.Eiendommen til Einar Aas på Naxbie like utenfor Grimstad ligger helt nede ved vannet. Det var her Aas tapte alle pengene sine på spekulasjoner i kraftmarkedet. Nå blir trolig denne, og Aas andre eiendommer, solgt for å dekke inn noe av tapet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Nasdaq: Einar Aas sto ikke bak kraftprisendringene

Publisert

De store svingningene på kraftbørsen 10. september skyldtes ikke at spekulant Einar Aas prøvde å selge seg ut, slår Nasdaq-børsen fast.

Nasdaqs avdeling for markedsovervåking mener heller ikke at det skyldtes at noen misbrukte innsideinformasjon om saken, melder E24 med henvisning til bransjenettstedet Montel.

Einar Aas har i en årrekke levert svært sterke resultater som kraftmegler. Det har gjort ham til en av Norges rikeste menn, og en av dem med høyest inntekt, før han den 10. september tapte alt. Aas hadde 1,3 milliarder i interesser i kraftmarkedet, plassert i det som kan ligne et veddemål om hvordan prisene ville utvikle seg. I stedet for at de norske prisene steg og nærmet seg de tyske, slik han så for seg, skjedde det motsatte.

Som følge av dette risikerer Aas å gå konkurs.

(©NTB)