Oslo  20190220.Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) tilstede på presentasjonen av  den framtidige satellitt-basen «Andøya Spaceport» på Grand Hotel i Oslo.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Oslo 20190220.Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) tilstede på presentasjonen av den framtidige satellitt-basen «Andøya Spaceport» på Grand Hotel i Oslo.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Næringsministeren til Malaysia – vil lære om palmeolje

Publisert

Mandag og tirsdag besøker næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) Malaysia. Blant annet skal han få en omvisning på en plantasje for bærekraftig palmeolje.

Regjeringen vurderer hvilke tiltak som kan innføres for å sikre at biodrivstoff ikke fører til avskoging. Fra malaysisk side har dette skapt reaksjoner og uro for det de ser på som potensiell diskriminering av malaysiske produkter, opplyser regjeringen.

– Norge har ikke innført et forbud mot bruk av palmeolje i biodrivstoff, men vi vurderer hvilke grep som kan tas for å redusere bruken av biodrivstoff med høy avskogingsrisiko. Jeg besøker Malaysia for å få mer kunnskap om hvordan produksjonen av palmeolje foregår og hvilke grep Malaysia tar for å sikre bærekraftig produksjon, sier Røe Isaksen.

Nest største produsent

Malaysia er verdens nest største produsent av palmeolje – etter Indonesia. Derfor mener regjeringen det er viktig at Norge og Malaysia har en åpen dialog både om utfordringene knyttet til produksjonen og viktigheten av bærekraftig produsert palmeolje.

Næringsministeren skal besøke den aktuelle plantasjen sammen med Teresa Kok, Malaysias minister for primærindustri.

Demokratiske reformer

Besøket til Malaysia er det første norske ministerbesøket til Malaysia etter regjeringsskiftet i 2018 som åpnet opp for demokratiske reformer i landet. Malaysia opplevde da et regjeringsskifte for første gang på over 60 år.

– Jeg ser fram til å møte representanter for den nye malaysiske regjeringen og diskutere økonomiske og demokratiske reformer, sier Torbjørn Røe Isaksen.

(©NTB)